• 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a.
  • polgarmester@nullbak.hu
  • 92/461-001

A Polgárőr Egyesület ünnepi közgyűlése

2023. április 15-én került sor a Baki Polgárőr Egyesület ünnepi tisztújító közgyűlésére a Faluházban. Az egyesület fennállásának 30. évfordulója alkalmából a tagok az Országos Polgárőr Szövetség emlékérmét vehették át. A közgyűlés előtt zajlott le a Tűzoltószertár épületében kialakított új iroda átadása, amely a garázzsal együtt az egyesületi tevékenység bázisául szolgál.


Az új iroda egy korábbi fatárolóból került kialakításra az önkormányzat anyagi támogatásával és a tagság társadalmi munkájának köszönhetően. A fejlesztés eredményeként a polgárőrök felszerelése és adminisztrációs tevékenysége egy helyről valósítható meg. Az önkormányzat további célja az épület külső felújítása és fűtésrendszer kialakítása.

A közgyűlést Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke vezette, melynek keretében tisztújításra került sor. Az egyesület leköszönő elnöke, Gáspár Kálmán megköszönte az elmúlt 5 év együttműködését a vezetőségnek és a tagságnak.

A közgyűlés új elnöknek Fabriciusné Kiglics Tündét választotta.

Az egyesület többi vezetőségi tagját: Sipos László elnökhelyettest, Hetényi Norbert titkárt, Horváth Miklós felügyelő bizottság elnököt, Lapat László és Sipos Ferenc felügyelőbizottsági tagokat megerősítették pozíciójukban.

Gáspár Kálmán a 2022. év polgárőre, Szommer László a Polgárőr Érdemérem arany fokozat kitüntetésben részesült.

A Zalai Hírlap tudósítása a baki polgárőrök ünnepéről