• 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a.
  • polgarmester@nullbak.hu
  • 92/461-001
  • Keresés

Hírek

Falunap 2024. június 22-én

Szeretettel várjuk a falu apraját és nagyját az idei falunapra!

A programok 2024. június 22-én szombaton 15 órakor kezdődnek és tartanak kifulladásig.

Helyszín: Sportpálya

A programok a mellékelt plakáton megtekinthetők.

Baki Hírek 2024. május

Megjelent a Baki Hírek májusi száma.

A tartalomból:

Gyermeknapi rendezvény június elsején

Az idei falunap programja

Okostévé és hangprojektor adomány a falunak

Áprilisi-májusi események krónikája

Kedvezményes strandolási lehetőség

Madárvédelmi intézkedések

Kormányablak busz időpontok

Központi Statisztikai Hivatal időmérleg-felvétel

2024–2025-ben a KSH ismét időmérleg-felvételt hajt végre Magyarországon. Az időmérleg-felvétel célja, hogy a népesség időfelhasználásáról szolgáltasson részletes, térben és időben összehasonlítható adatokat.

Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal végzi az ország 264 településén 2024. április 8. és 2025. április 7. között. Negyedévente több mint 9 ezer statisztikai módszerrel, véletlenszerűen kiválasztott személyt kérnek fel közreműködésre.

A felkért személyek közül az interneten önállóan válaszolók részére 10 000 forint értékű, az összeíró közreműködésével személyesen vagy telefonon válaszolók részére a sikeres interjút követően 5 000 forint értékű vásárlási utalványt adnak.

Az adatfelvételre a válaszadás önkéntes.

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartó!

Bak község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdése alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az Ávtv. 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Az ebösszeíró adatlap beszerezhető a Baki Közös Önkormányzati Hivatal 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. szám alatt, illetve letölthető a www.bak.hu honlapról; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosítható.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Baki Közös Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:

• Levélben postai úton az alábbi levélcímre: Baki Közös Önkormányzati Hivatal 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a

• Hivatal bejáratánál lévő postaládába bedobható

• Emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre

Köszönjük az együttműködésüket!

Bak kommunális naptár 2024.

Elkészült a 2024. évi baki naptár, amely tartalmazza a hulladékszállítási időpontokat, az adófizetési határidőket, az óraállítás időpontját, valamint a fontosabb helyi rendezvények tervezett időpontját.

A naptárt január közepén minden háztartásba el fogjuk juttatni papíron, elektronikusan itt a honlapon elérhető.